Van der Put Laswerk

CONSERVERING

DE BESTE BESCHERMING VOOR UW STAALWERK

Conservering van stalen onderdelen wordt toegepast om te beschermen tegen corrosie en de levensduur te verlengen. Stralen, meniën, scooperen, thermisch verzinken, natlakken, poedercoaten en duplex systemen behoren tot de mogelijkheden.

STRALEN EN MENIËN

Stralen en meniën wordt toegepast in situaties waar geen hoge eisen worden gesteld aan de conservering. De conservering biedt bescherming tegen roestvorming tijdens het transport en voor korte periode in de buitenlucht. Vaak wordt gemenied staal na montage nog overgeschilderd. De kleur is vaak rood/bruin.

SCOOPEREN

Scooperen (ook metaliseren, thermisch spuiten of verzinken genoemd) is het aanbrengen van gloeiend vloeibaar zink door middel van een spuitpistool in één of meerdere lagen op gestraald metaaloppervlakte. Het aangebrachte zink stolt direct en vormt een goed hechtende beschermlaag. Na scooperen is het mogelijk af te werken met een primer of coating.

THERMISCH VERZINKEN

Bij thermisch verzinken wordt het staal gedompeld in een bad met vloeibaar zink. Het staal en zink vormen een beschermende zinklegeringslaag afgesloten door een zuivere zinklaag. De uiteindelijke zinklaag voorkomt zelfs roestvorming bij krassen en deuken. Verzinkte materialen zijn zeer duurzaam, nagenoeg onderhoudsvrij en bieden een maximale bescherming.

NATLAKKEN

Natlakken is een proces waarbij de verf op de materialen gespoten worden. Voor goede hechting is het noodzakelijk dat het materiaal van tevoren gestraald is tot reinigingsgraad SA2,5. Natlaksysteem kunnen in één of meerdere lagen worden aangebracht. Standaard is een 1 laag epoxy zinkfosfaatprimer met een laagdikte van 80mu. Maar ook systemen op basis van twee componenten epoxyprimer en polyurethaan lakken zijn mogelijk. Kwaliteit bescherming tegen een gunstige prijs.

POEDERCOATEN

Poedercoaten is een milieuvriendelijk proces waarbij zonder oplosmiddelen een opgebrachte poederlaag in de oven wordt uitgehard. De poederlaag zal in de oven samenvloeien tot een gesloten deklaag. Poedercoating wordt vaak in één of twee lagen toegepast. Eén laag voor binnentoepassingen en twee lagen voor buitentoepassingen. Eindresultaat is een mooie, duurzame en beschermende coating.

DUPLEX SYSTEMEN

Voor de meest duurzame bescherming tegen corrosie en weersinvloeden kunnen duplex systemen worden toegepast. Dit is een één- of tweelaags poedercoat- of natlaksysteem op een thermische verzinkte ondergrond.

LANGE LEVENSDUUR EN MINDER ONDERHOUD

Wij kunnen uw staal producten leveren met de juiste bescherming tegen corrosie voor lange levensduur en minder onderhoud. Geproduceerde staalconstructies zijn ook direct gereed voor montage!
Graag informeren wij u vrijblijvend over de mogelijkheden, onze service en onze scherpe tarieven.

Bel ons op (0168) 380 688 of vraag direct een offerte aan.

VRAAG OFFERTE AAN